Omschrijving

Inhoud (voortgang)

G

Vanuit het plan van aanpak energiearmoede worden verschillende maatregelen aangeboden die huishoudens helpen met energiebesparing, namelijk een subsidie voor isolatiemaatregelen (zie 502, 2b), gratis Energiecoaching en de Ljochtbus, die gratis kleine energiebesparende maatregelen treft.

Aanvullend daarop heeft Noardeast-Fryslân recent ruim 9 miljoen euro ontvangen vanuit het Volkshuisvestingsfonds om ruim 300 koopwoningen in energiearmoede verregaand te isoleren en achterstallig onderhoud te plegen. In het 3e kwartaal wordt hiervoor een plan van aanpak naar de raad gebracht.

Planning (Voortgang)

G

De aanpak energiearmoede is eind 2022 door de raad vastgesteld. De middelen vanuit het Rijk kunnen in eerste instantie tot en met eind 2025 worden uitgegeven.

Financiën (voortgang)

G

Aanvullend op het plan van aanpak energiearmoede waar in totaal circa 2,4 miljoen euro voor beschikbaar was gesteld (inclusief extra middelen vanuit het Rijk in 2023), heeft Noardeast-Fryslân recent ruim 9 miljoen euro ontvangen vanuit het Volkshuisvestingsfonds.