Omschrijving

Het betreft de herinrichting van het Harddraverspark in Dokkum naar een aantrekkelijk stadspark met een mix van toeristisch- recreatieve voorzieningen in combinatie met ruimte voor sport, ontspanning en ontmoeting. Het moet een park zijn voor alle inwoners van Dokkum die er graag komen en verblijven én voor toeristen.  Dit alles in een goede balans tussen de verschillende functies. In het ruimtelijk ontwikkelkader is de basis gelegd voor een balans tussen al die verschillende belangen en doelgroepen. De ontwikkeling van het Harddraverspark moet in combinatie met de bestaande kwaliteiten structuurversterkend zijn voor de binnenstad door ondermeer extra bezoekers naar Dokkum te trekken.  

Inhoud (voortgang)

G

Na vaststelling van het ruimtelijk Ontwikkelkader voor het Harddraverspark is het Plan van Aanpak voor de volgende fase vastgesteld in het College: Het opstellen van het Voorlopig Ontwerp.  Dit betekent dat er een concretisering van het ontwikkelkader plaatsvindt, met draagvlak onder de stakeholders en een realistisch civieltechnisch ontwerp binnen de gestelde kaders. Aan het einde van het traject is de haalbaarheid getoetst en zijn alle benodigde onderzoeken uitgevoerd. Het Voorlopig Ontwerp is dan klaar om de ruimtelijke procedures in te gaan om vervolgens zonder fundamentele wijzigingen omgezet te worden naar een Definitief Ontwerp.  

 

 

 

Planning (Voortgang)

G

In 2024 wordt het Voorlopig Ontwerp opgesteld. Dit is de concretisering van het Ontwikkelkader.  

De ruimtelijke procedure zal een groot deel van 2025 in beslag nemen, waarna ontwerp in een Definitief Ontwerp omgezet kan worden. 

In 2026 vindt de aanbesteding en de start van de uitvoering plaats, die nog zal doorlopen in 2027. 

Financiën (voortgang)

O

Een verzoek voor financiering van het overnemen van onroerend goed  gaat mee in de tweede tussentijdse rapportage, omdat de hoogte van het bedrag nog niet bekend is. 

Financiën (in tabelvorm)

Omschrijving € (x 1.000)
Totale investering  Harddraverspark  2022 5.115
begrotingswijziging  
- herinrichting skatepark 2023 50
- aanvullend krediet kunstgrasveld VV Dokkum 2023  100
- investeringsbijdrage  VV Dokkum en KV Oostergo bouw  kantine 2023  350
- ophoging investeringskrediet Harddraverspark 2023 2.900
Actueel budget 8.515
Af: uitgaven t/m april 2024 -1.001
Saldo 7.514