Omschrijving

Doel van deze activiteit is het realiseren van een werkplaats waarin ondernemers, onderwijs en overheid (3 O's) samenwerken om inwoners de kans te bieden om zicht te ontwikkelen en een vak te leren. Deze samenwerking richt zich op innovatie, talentontwikkeling van inwoners en lokale werkgelegenheid voor een duurzaam bestaan. 

Inhoud (voortgang)

O

In de startwerkplaats is het de bedoeling dat ondernemers daar een deel van hun productieproces laten plaatsvinden en daarbij hun ervaren werknemer(s) als leermeester inzetten voor mensen uit diverse doelgroepen: schoolverlaters, jongeren (schoolgaand), zij-instromers en mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. 
Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheden om een circulaire ambachtsplaats te realiseren in samenwerking met de lokale kringloopwinkels en de milieustraat.

Planning (Voortgang)

O

Het vormen van- en uiteindelijk kunnen  realiseren van een startwerkplaats (inhoudelijk) valt samen met de bouw van een nieuwe gemeentewerf. Hierbij wordt gekeken naar de koppelkansen met de Startwerkplaats. Dat betekent dat de planning m.b.t. het realiseren van een startwerkplaats, afhankelijk is van het tempo van de centralisatie en bouw van de nieuwe gemeentewerven. Dat is de reden dat deze activiteit achter loopt. 

Financiën (voortgang)

O

Er is nog geen duidelijkheid over de hoogte van het budget. Dit wordt meegenomen in de projectopdracht centralisatie gemeentewerven.