Omschrijving

 Binnen de gemeentelijke organisatie (of bij één van haar partners) richten we een integraal en innovatief JongerenPunt in. Eén punt waar jongeren, intermediairs, docenten, stagebegeleiders, hulpverleners en professionals die werken met jongeren tot 30 jaar -en vragen hebben over mogelijkheden voor jongeren over ontwikkeling, leren, inkomen en/of werken-, terecht kunnen. Vanuit deze eerste loketfunctie worden de jongeren doorgeleid (zodra dat kan) naar Dokwurk, het RMC, Wurkstart, Ynkommen/Schulddienstverlening of naar het Gebiedsteam. Door het JongerenPunt wordt voor alle jongeren en hun professionele begeleiders duidelijk waar zij met hun vragen en wensen over zorg, ontwikkelen, leren en/of werken terecht kunnen. Hierdoor wordt snel en effectief de juiste begeleiding geboden en vanuit economisch oogpunt; jong arbeidspotentieel wordt eerder in beeld gebracht en behouden voor werkgevers in de regio.  

Inhoud (voortgang)

G

Er is een projectleider aangesteld die het project de komende tijd verder gaat uitrollen. Vanuit Wurkstart is het evenement 'samen sterk voor kwetsbare jongeren' georganiseerd.  De input die is opgehaald tijdens het evenement wordt gebruikt om het JongerenPunt verder vorm te geven. 

Planning (Voortgang)

G

Het verloopt volgens plan. Eind dit jaar is het jongerenloket gerealiseerd

Financiën (voortgang)

G

Vanuit het JongerenPunt  worden initiatieven ontwikkeld om kwetsbare jongeren te helpen, ontschot te werken en een sluitende aanpak te creëren. Dit moet leiden tot een bezuiniging op andere kostenposten binnen het programma.  De dekking van het JongerenPunt komt dus met name vanuit voordelingen binnen andere projecten binnen het programma. Hierdoor valt het in het exploitatieresultaat.