Omschrijving

Het doel van deze activiteit is om het strategisch beleidskader Welzijn uit te voeren. Daartoe gaan we met de organisaties in het welzijnsdomein  samenwerken, om in co-creatie met elkaar, met de mienskip en de gemeente invulling te geven aan de HOE-vraag. Dit partnerschap en dito samenwerking krijgt concreet vorm in dit samenwerkingsplatform.

De reguliere activiteiten lopen door en worden in dit platform vervlochten met nieuwe activiteiten die ontstaan uit co-creatie tussen de organisaties onderling en met de mienskip. Zo spelen we steeds beter in op de welzijnsbehoeften van de mienskip. De gemeente toetst de welzijnsactiviteiten vooraf op
de afgesproken inhoudelijke en financiële kaders en achteraf op de resultaten.

Inhoud (voortgang)

G

Het samenwerkingsplatform staat op het punt om te starten. Er worden samenwerkingsafspraken gemaakt en er is onlangs een onafhankelijke secretaris aangetrokken. Het vormgeven van het samenwerkingsplatform en de werkwijze is een groeiproces. 

Planning (Voortgang)

G

De lopende activiteiten gaan door. Het samenwerkingsplatform werkt in 2024 nieuwe activiteiten uit. Deze worden in 2025 en 2026 met elkaar vervlochten tot één aanpak.

Financiën (voortgang)

G

 Het budget voor 2024 van € 87.500 is toereikend.

Van het budget is € 19.000,- uitgegeven.